Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-04@19:56:53 GMT

رمز تحقق «گام دوم انقلاب»

تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۹۴۸۷۹

رمز تحقق «گام دوم انقلاب»

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، دکتر حامد رحیم پور طی یادداشتی در روزنامه خراسان نوشت:

رهبر انقلاب در نخستین روز از آغاز دهه پنجم انقلاب اسلامی با صدور بیانیه‌ای به توصیف وضعیت گذشته، تحلیل کنونی و ترسیم آینده پرداختند که عنوان «گام دوم» را از آن خود کرد. جمع شدن یک جای مجموعه‌ای شامل نگاه تاریخی، توصیف وضع موجود، نشان دادن چشم‌انداز، راه نیل به چشم‌انداز و موتور محرک و پیشران حرکت به سمت چشم‌انداز از مهم ترین ویژگی های این بیانیه مدون و جامع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون و با گذشت حدود دو سال از زمان صدور این  بیانیه که یکی از مهم‌ترین سندهای فکری جمهوری اسلامی و انقلاب  است  زمان خوبی است تا  ضمن بازخوانی این سند مهم  نگاهی به پیاده کردن مفاد این سند در روند گفتمانی، تقنینی، اجرایی و ... جامعه بیندازیم.

بیانیه گام دوم  همان طور که گفتیم به عنوان یکی از اسناد مهم جمهوری اسلامی  دارای یک شاکله ویژه و جامع است به عبارتی این سند ضمن بررسی تجربه گذشته و آسیب‌شناسی دستاوردها و ضعف های  اجرایی و ساختاری  به ارائه راهبردهایی برای رسیدن به نقطه مطلوب تمدن‌سازی  می‌پردازد. بدیهی است برای هر گونه اصلاحی درابتدا باید شناخت دقیقی ازضعف ها و اشکالات و همچنین توانایی ها،دستاورد ها  و ظرفیت های  خود داشته باشیم که یکی از نکات ویژه این بیانیه ارائه تصویری نسبتا جامع از این وضعیت است. توجه به ظرفیت ها، ضمن اذعان به عقب ماندگی ها نشان از نگاه واقع بینانه در تنظیم این سند دارد.

از جمله نکات شاخص این بیانیه مخاطب قراردادن نسل جوان کشور  است که در جای جای این بیانیه به فراخور موضوع ، دعوت به حضور و نقش آفرینی می شوند. جوانانی تحصیل‌کرده، پُرانرژی و آینده‌ساز که به دلیل رویکردهای غلط سال‌های پس از دهه۶۰، با بی‌مهری مدیران مواجه بودند و امکان بروز درخور شایستگی‌هایشان در عرصه‌های مدیریتی را نیافتند. البته  تاکید بر نقش جوانان نافی استفاده از تجربه  مدیران با تجربه نیست چرا که ایشان در همین دو سالی که از صدور این بیانیه می گذرد چند بار بر این نکته تاکید کرده اند اما پر واضح است که نسل جوان در مسیر رسیدن به تمدن نوین اسلامی و تحقق آن نقشی بسزا دارد.

یکی از چالش های اصلی در هر جامعه ای پیاده کردن عدالت  در آن جامعه است که  به درستی در این بیانیه به آن توجه و تاکید شده است. عدالت، اساس هر حکومت و عامل بقا و پابرجایی آن است به خصوص در جامعه‌ای که در مبانی و ساختار آن مظهر عدالت، امیرمومنان(ع) به عنوان الگو مطرح شده است. با این بیان یکی از دغدغه ها و به عبارتی یکی از آسیب های پیش روی  انقلاب  از نظر رهبر انقلاب ضعف کارکرد عدالت در سطح جامعه اسلامی و انقلابی است.

ایشان در این باب  در بخشی از بیانیه صریح و روشن فرموده اند: «نارضایتی این حقیر از کارکرد عدالت در کشور به دلیل آن که این ارزش والا باید گوهر بی‌همتا بر تارک نظام جمهوری اسلامی باشد و هنوز نیست، نباید به این معنی گرفته شود که برای استقرار عدالت کار انجام نگرفته است. واقعیّت آن است که دستاوردهای مبارزه با بی‌عدالتی در این چهار دهه، با هیچ دوره‌ دیگر گذشته، قابل مقایسه نیست. البتّه عدالت مورد انتظار در جمهوری اسلامی که مایل است پیرو حکومت علوی شناخته شود، بسی برتر از این هاست و چشم امید برای اجرای آن به شما جوان هاست». از کلام ایشان برداشت می شود که جامعه با عدالت علوی فاصله دارد ولی این بدان معنا نیست که دستاوردهای عدالت طلبانه نظام مقدس جمهوری اسلامی را نیز از بدو تاسیس نادیده گرفت و در این خصوص مجدد روی سخن ایشان با جوانان پرشور و پرنشاط انقلابی است.

یکی از ویژگی های سنجش موفقیت یک سیستم، کارآمدی آن  مجموعه است به عبارتی آن چه در منظر عینی می تواند  ملاک ارزیابی موفقیت یا عدم موفقیت قرار گیرد میزان کارآمدی و توان رفع مشکلات است که در بیانیه گام دوم ضمن احصای مشکلات و برشمردن توانمندی ها و ظرفیت ها شاهد ارائه راهکارها و توصیه هایی برای رسیدن به نقطه مطلوب کارآمدی هستیم.

مثلا وقتی در این بیانیه درباره چالش‌های درونی اقتصاد شامل  عیوب ساختاری  و ضعف‌های مدیریتی  سخن به میان می آید راهکارهایی نیز برای رفع این عیوب ساختاری ارائه می شود که به طور مشخص با توجه به این که این روزها بحث بررسی لایحه بودجه  مطرح است در بخشی به معضل «بودجه بندی معیوب و نامتوازن» به عنوان یکی از عیوب ساختاری  اشاره می شود  که ضرورت داشت با توجه به مطرح شدن این مسئله در بیانیه  دو سال قبل مسئولان و متولیان امر پس از گذشت این زمان ضمن اصلاح ساختار‌های معیوب  به  شاکله ای  کارآمد برای  بودجه دست می یافتند که متاسفانه محقق نشده است. البته موارد بسیار دیگری را می‌توان یافت که خوشبختانه نشان می دهد تغییر ریل گذاری در آن ها صورت گرفته و جهت گیری های معیوبی که مثلا در شفافیت، مبارزه با فساد، توجه واقعی به علم وکاهش اتکا به نفت و...وجود داشته  در حال اصلاح است. 

سخن  گفتن از مفاد بیانیه گام دوم انقلاب پس از گذشت دو سال از صدور این بیانیه مهم شاید از یک منظر فقط بازخوانی  آن باشد اما بدیهی است هر طرح ،دکترین و اصولی برای این که  به منصه ظهور برسد باید ضمن تبدیل شدن به گفتمان  آن جامعه در لایه های مختلف رسمی،غیر رسمی و عمومی  آن جامعه رسوخ کند و جهت گیری های حرکتی اجتماع متناسب با آن تنظیم شود با گذشت دو سال از صدور این بیانیه مهم اگرچه اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته است اما برای رسیدن به  نقطه مطلوب و ترسیم شده در این سند مهم نیازمند حمیت، تلاش و از خود گذشتگی‌های بیشتری هستیم.

انتهای پیام/
 

منبع: فارس

کلیدواژه: رهبر انقلاب انقلاب اسلامی بیانیه گام دوم جمهوری اسلامی آسیب شناسی تمدن سازی جمهوری اسلامی گام دوم دو سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۹۴۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیداری امروز دانشگاهیان در غرب، تحقق راهبرد الهی برای تغییر است

ایسنا/قم امام جمعه قم بیان کرد: رویداد بیداری امروز دانشگاهیان در غرب آغاز این راهبرد مهم الهی است که خداوند وضعیت انسان‌ها را هنگامی تغییر می‌دهد که انسان‌ها خودشان را تغییر دهند.

آیت‌الله سید محمد سعیدی در خطبه‌های نماز جمعه ۱۴ اردیبهشت که در مصلی قدس قم برگزار شد، با اشاره به سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)، عنوان کرد: در چنین روزی عوامل مزدوران شاه خائن به مدرسه فیضیه حمله کردند و مراسم عزاداری با حضور آیت‌الله گلپایگانی را بر هم زدند و طلاب و مردم را مورد ضرب و شتم قرار دادند اما همانطور که خداوند متعال فرموده: «فَإِنَّ مَعَ ٱلعُسرِ یُسرًا»؛ این حادثه سرآغاز نهضت اسلامی بود که به پیروزی انقلاب منجر شد.

امام جمعه قم با اشاره به آزارها و رنج‌هایی که منصور دوانیقی در حق امام صادق(ع) روا داشته است، ادامه داد: باید بدانیم تمام مصیبت‌های آورده بر اهل بیت(ع) برای چه چیزی بوده است؛ اهمیت این آگاهی به حدی مهم است که امام باقر فرمودند: هر کس ستم‌ها و حق‌کشی‌ها و رنج‌های ناروایی را که بر ما اهل بیت تحمیل شده نشناسد و به آن معترف نباشد با کسی که این کارها را در حق ائمه اطهار(ع) مرتکب شده شریک است.

وی اضافه کرد: تمام زجر و مصیبت اهل‌بیت(ع) برای این بود که در طول امامتشان دنبال حاکمیت الهی بودند در حالی که اگر فقط به بیان مسائل شرعی و اخلاقی می‌پرداختند کسی به آن‌ها کاری نداشت اما حاکمان زمان می‌دانستند امام صادق(ع) بر حسب وظیفه الهی داعیه امامت دارد.

سعیدی افزود: ما هم باید از مکتب امام صادق(ع) پیروی کنیم لذا نمی‌توانیم بگوییم حکومت اسلامی به ما ربطی ندارد و دین از سیاست جداست، کسی که اینگونه می‌اندیشد از امامت و ولایت هیچ چیزی نفهمیده است.

نماینده ولی فقیه در قم بیان کرد: عملیات ترکیبی وعده صادق دارای ابعاد گسترده و چند لایه برای ایران، منطقه و جهان بود و محاسبات چند قدرت را در هم ریخت.

وی تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب در دیدار با فرهنگیان سراسر کشور فرمودند: همه بدانند هیچ راه حلی برای مسئله فلسطین جزء بازگشت این سرزمین به صاحبان خود وجود ندارد و روابط با رژیم منحوس صهیونیستی مشکل را حل نمی‌کند.

تولیت حرم حضرت معصومه(س) با اشاره به حوادث اخیر در دانشگاه‌های آمریکا و اروپا و اعلام حمایت دانشجویان و اساتید از مردم فلسطین و اعلام انزجار از جنایات رژیم منحوس صهیونیستی گفت: این اتفاقات یادآور تدبیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب است که چند سال پیش در کمال امید به آینده روشن و با توجه به پیچ تاریخی دنیا برای جوانان غربی دو نامه نوشتند.

وی افزود: از جمله ابعاد اهمیت این نامه بُعد مخاطب شناسی آن است؛ زیرا رهبر انقلاب در این دو نامه در برقراری تعامل فرهنگی مخاطب خودشان نه دولتمردان و نه سیاستمداران بلکه جوانان غربی را مخاطب قرار دادند.

امام جمعه قم تصریح کرد: از ابعاد مهم این نامه‌ها تلاش در جهت تحقق راهبرد بیداری جهانی است؛ رویداد بیداری امروز دانشگاهیان در غرب آغاز این راهبرد مهم الهی است که خداوند وضعیت انسان‌ها را هنگامی تغییر می‌دهد که انسان‌ها خودشان را تغییر دهند.

سعیدی یادآور شد: استکبار جهانی و دشمنان بشریت همواره در برابر بیداری ملت‌ها احساس خطر می‌کردند و هر جریانی که با هدف بیداری ملت‌ها و رهایی آن‌ها از بندهای استعمار و استکبار قد علم کردند رژیم استکبارجهانی در پی سرکوبی و خاموش کردن صدای آن‌ها برآمد چون اگر بیداری شکل بگیرد مانع منافع نامشروع آن‌ها خواهد شد.

وی اظهار کرد: اکنون جوانان غربی با حماسه طوفان الاقصی بیدار شدند و این همان راز نامه‌نگاری رهبر معظم انقلاب با جوانان غربی است؛ اما متاسفانه برخی که برای خبرهای موهوم جوسازی می‌کنند در خصوص برخورد با دانشجویان آمریکایی خفقان گرفتند.

تولیت حرم حضرت معصومه(س) با بیان اینکه ۲۱ اردیبهشت‌ماه به استقبال دهه کرامت می‌رویم، گفت: خروجی دهه کرامت صرف شادی و بزرگداشت نیست بلکه خروجی دهه کرامت باید عمل به مطالبات اهل بیت(ع)، زیارت از روی معرفت، قوت گرفتن عمل به احکام الهی، حضور زنان در در جامعه و خدمت به مردم در عین حفظ حجاب و عفاف، خنثی کردن توطئه دشمن برای رواج بی بندباری و قدردانی از نیروی انتظامی در عمل باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پایگاه مسجد باید محور همه فعالیت‌ها قرار بگیرد
  • مکتب امام صادق(ع) جامعه اسلامی را به سوی درستی هدایت کرد
  • اساتید نقش مهمی در جهاد تبیین دارند
  • بیداری امروز دانشگاهیان در غرب، تحقق راهبرد الهی برای تغییر است
  • جنبش دانشجویان در آمریکا نشانگر بیدار شدن مردم دنیاست
  • از بین رفتن کلونی‌های معتادان متجاهر در تهران
  • مهم ترین عامل توسعه یك جامعه نظام آموزشی است
  • اختصاص ۳۵ شعبه دیوان عدالت اداری به حوزه کار
  • اختصاص ۳۵ شعبه دیوان عالت اداری به حوزه کار
  • تعیین ۳۵ شعبه دیوان عدالت اداری برای احقاق حق کارگران