Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس معاونت اجتماعی پلیس فتای ناجا گفت: هرچه فرآیندهای دسترسی به حساب‌های بانکی سخت‌تر شود، ترفندهای مجرمان نیز پیچیده تر می شود مجرمان از راه‌های مختلف افراد را ترغیب می‌کنند که یک نرم افزار خاصی تحت عنوان‌های دوست یاب، همدم یاب، رفیق یاب، صیغه یاب و ... را نصب کنند و نصب این نرم افزارها از مبادی رسمی نیست و این نرم افزارها حاوی ابزارهای جاسوسی است که مدیریت تلفن همراه افراد در دست هکر قرار می‌گیرد و وقتی پیامک رمز دوم یکبار مصرف برای فرد ارسال می‌شود هکر به آن دسترسی پیدا کرده و حساب افراد را خالی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرهنگ رامین پاشایی رئیس معاونت اجتماعی پلیس فتای ناجا در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی برنا، درباره امن نبودن رمزهای دوم یکبار مصرف یا رمز پویا، گفت: رمز دوم یکبار مصرف صد درصد نمی‌تواند مقابل کلاهبرداری‌های بانکی را بگیرد اما وقتی از سال 97 رمز دوم به صورت یکبار مصرف شد شاهد شیب نزولی جرایم بودیم.

او با اشاره به اینکه رمز دوم یکبار مصرف دسترسی مجرمان را به حساب های بانکی کوتاه تر می‌کند، افزود:  پیش از این رمز دوم، رمز ثابت داشتیم وقتی حساب هک می‌شد، هکر یک ماه رمز را نگه می‌داشت و بعد از یک ماه حساب را خالی می‌کرد درحال حاضر دسترسی مجرم به حساب بانکی افراد دو دقیقه است.

رئیس معاونت اجتماعی پلیس فتای ناجا درباره ترفندهای جدید مجرمان سایبری برای خالی کردن حساب‌های بانکی با وجود رمز دوم یکبار مصرف، بیان کرد: مجرمان ترفندهای خودشان را پیچیده‌تر کردند هرچه فرآیندهای دسترسی به حساب‌های بانکی سخت‌تر شود، ترفندهای مجرمان نیز پیچیده تر می شود مجرمان از راه‌های مختلف افراد را ترغیب می‌کنند که یک نرم افزار خاصی تحت عنوان‌های دوست یاب، همدم یاب، رفیق یاب، صیغه یاب و ... را نصب کنند و نصب این نرم افزارها از مبادی رسمی نیست و این نرم افزارها حاوی ابزارهای جاسوسی است که مدیریت تلفن همراه افراد در دست هکر قرار می‌گیرد و وقتی پیامک رمز دوم یکبار مصرف برای فرد ارسال می‌شود هکر به آن دسترسی پیدا کرده و حساب افراد را خالی می‌کند و از طرف دیگر به مخاطبان تلفن همراه فرد پیامک می‌دهد و تلفن همراه فرد ابزار جاسوسی برای فعالیت‌های مجرمانه هکر می‌شود.

سرهنگ پاشایی در پایان به افراد توصیه کرد که تلفن‌های همراهشان را به سامانه‌های ضد بدن ساز مجهز کنند و ارتقای رمز دوم یکبار مصرف باید در دستور کار مسئولان بانک مرکزی و ارتباطات زیر ساخت قرار گیرد تا شاهد کاهش جرایم در این حوزه باشیم.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: نرم افزار جاسوسی پیامک تلفن همراه بانک مرکزی پلیس فتا رمز دوم پویا رمز دوم یک بار مصرف کلاهبرداران سایبری رمز دوم یکبار مصرف نرم افزارها حساب های بانکی تلفن همراه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۹۲۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پسورد و حقایق جالب آن

پسورد (Password) یا همان گذرواژه و رمز عبور در دنیای آنلاین امروز کاملاً حیاتی است و به همین علت روز جهانی پسورد هر سال در اولین پنجشنبه ماه می برگزار می‌شود و شرکت‌های متخصص در این روز آمار جالبی را درباره رمزهای عبور منتشر می‌کنند تا آگاهی از این موضوع افزایش پیدا کند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، روز جهانی پسورد یا رمز عبور هر سال در اولین پنجشنبه ماه می (دوم می ۲۰۲۴ مصادف با سیزدهم اردیبهشت ۱۴۰۳) برای رفع نیاز حیاتی به گذرواژه‌های قوی ایجاد شده است و به افزودن احراز هویت قوی به رمزهای عبور مهم برای جلوگیری از سرقت هویت و سایر جرایم سایبری اشاره دارد. رمزهای عبور قوی و ایمن بسیار مهم هستند، به‌ویژه در دنیای امروز که بیشتر فعالیت‌ها به‌صورت آنلاین انجام می‌شود. به گفته مایکروسافت، ۹۹.۹ درصد از تهدیدات موجود برای رمزهای عبور را می‌توان با استفاده از احراز هویت چند عاملی متوقف کرد، با این حال هنوز هم عده انگشت‌شماری از مردم سراسر جهان به تغییر مکرر پسوردهای خود اقدام و خود را در برابر هکرها و دزدهای اطلاعات مصون می‌کنند.

پسوردها و حقایق جالب

امنیت سایبری در دنیای آنلاین کاملاً حیاتی و رمزهای عبور بخش بزرگی از آن است. با این حال به‌رغم آگاهی جهانی از لزوم به‌کارگیری نام‌های کاربری منحصربه‌فرد و ترکیب‌های رمز عبور پیچیده، توجه چندانی به این امر نمی‌شود و حتی تکرار گزارش‌های مربوط به حملات و نقض‌های سایبری در طول سال‌های متمادی حاکی از رایج‌تر شدن عادات بد مربوط به رمزهای عبور است. بررسی این عادات حقایق جالبی را نشان می‌دهد:

رمزهای عبور به راحتی هک می‌شوند، زیرا اکثر انسان‌ها از الگوهای مشابهی پیروی می‌کنند.

محبوب‌ترین رمز عبور در آغاز فعالیت صفحات وب ۱۲۳۴۵ بود و امروزه ۱۲۳۴۵۶ است.

زنان به استفاده از نام‌های شخصی در رمز عبور خود مشهور هستند و مردان سرگرمی‌های خود را انتخاب می‌کنند.

۹۱ درصد از مردم می‌دانند که هک رمز عبور خطرات امنیتی زیادی را به همراه دارد، با این حال ۵۹ درصد هنوز هم برای همه اطلاعات خود از یک رمز عبور استفاده می‌کنند.

اغلب میان رمزهای عبور ایجاد شده برای حساب‌های شخصی و کاری هم‌پوشانی وجود دارد و ۶۲ درصد از افراد از رمز عبور یکسانی برای حساب‌های کاری و شخصی خود استفاده می‌کنند.

مولدهای رمز عبور ابزاری عالی برای استفاده در صورتی هستند که به‌سختی می‌توان رمزهای عبور متعدد و قوی پیدا کرد. آن‌ها با ایجاد خودکار رمز عبور با استفاده از پارامترهایی مانند حروف مختلط، نمادها، اعداد، طول و قدرت کار می‌کنند.

هفت از هر ۱۰ نفر به رمزهای عبور برای محافظت از حساب‌های آنلاین خود اعتماد ندارند.

احراز هویت چند عاملی (MFA) یا احراز هویت دو مرحله‌ای (2FA) دو روش احراز هویت محبوب هستند که هویت کاربر را با درخواست چندین اعتبار تأیید می‌کنند، بنابراین راه‌های خوبی برای ایمن‌سازی همه حساب‌های آنلاین هستند و ۸۶ درصد از کاربران به این شیوه‌ها اعتماد دارند.

پسوردها از زمان شروع انقلاب دیجیتال، شکل اصلی احراز هویت بوده‌اند اما با پیچیده‌تر شدن رمزهای عبور و روش‌های رمزگذاری، مهارت‌های مجرمان سایبری نیز پیچیده‌تر شده است.

۹۰ درصد رمزهای عبور را می‌توان در کمتر از ۶ ساعت شکست.

۱۸ درصد از کارمندان رمز عبور خود را با دیگران به اشتراک می‌گذارند که این امر می‌تواند امنیت سایبری یک سازمان را به‌طور جدی به خطر بیندازد. ۴۲ درصد از کارمندان این کار را انجام می‌دهند تا بتوانند راحت‌تر با اعضای تیم همکاری کنند و ۳۸ درصد به این دلیل رمز عبور را به اشتراک می‌گذارند که خط‌مشی شرکت این است.

کد خبر 750048

دیگر خبرها

  • هر فردی می‌تواند حساب بانکی خود را وقف کند
  • سیستم مکان یابی در فلسطین اشغالی دچار اختلال شد
  • کلاهبرداران در کمین سرقت اطلاعات شخصی و بانکی افراد
  • هشدار درباره افزایش کلاهبرداری پیامکی در ایام تعطیلات
  • هشدار پلیس فتا درباره افزایش کلاهبرداری پیامکی در ایام تعطیلات
  • مراقب ترفند مجرمان سایبری در ایام تعطیلات پیش رو باشید
  • پلیس فتا درباره افزایش کلاهبرداری پیامکی در ایام تعطیلات هشدار داد
  • پسورد و حقایق جالب آن
  • کلاهبرداری سایبری با ارسال پیامک «دریافت کالابرگ»
  • هشدار پلیس فتا نسبت به افزایش فعالیت مجرمان سایبری در تعطیلات